Ратомир Цениќ, „Тоа што не можам да го кажам јавно – го кажувам преку филмот“

Ратомир Цениќ, поранешен ученик на Стефан Сидовски и негов долгогодишен филмски соработник, се сеќава носталгично на Сидо во овој трогателен in memoriam, објавен првпат на страниците на активистичкото списание „Лице в лице“ на денот на поставувањето плочка со името на Сидо во Кинотеката на Македонија (25 септември 2019 година).

Back to Top