Мисли (сеп-дек 1973)

2 коментари

 1. Ванчо Поп-Петровски

  Браво за вашиот напор да се зачува делото на Сидо !
  Одлично сте ги систематизирале текстовите !
  За тетрактите знаев одамна, но не дека се толку многу. Го познавав од 1973 од гимназијата Р.Ј. Корчагин. Ми беше член во Комисијата за одбрана на матурската тема. Потоа ни стана домашен пријател. Во понеделниците навечер, кога вообичаено имаше малку културни настани во градот. Подучуваше, инспирираше, полемизираше… Неколкупати “глумев” во неговите филмови. Дома имам некои текстови пишувани од него. Би сакал да ви ги предадам и да ги вметнете во оваа целина. Поздрави !

  • sido.mk

   Благодариме многу, Ванчо: беше задоволство да се работи на ваков проект. Ќе ни биде уште поголемо да додадеме нови текстови во колекцијата, така што набрзо ќе стапиме во контакт со вас во врска со текстовите што ги поседувате. Се пишуваме!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to Top