Специјално признание „Стефан Сидовски – Сидо“

Во чест на професорот Стефан Сидовски, во годината по неговата смрт, Филозофскиот Филмски Фестивал востанови Специјално признание со неговото име. Овде ја преобјавуваме веста во која се откриваат причините зад оваа одлука, како и првиот добитник на признанието, Софи Линенбаум.

За Рашомон, за Куросава, за вистината, за реалноста, за луѓето – муабети со Сидо

Tекстуално-визуелна репортажа на Александар Војнески по повод предавањето на Стефан Сидовски за Рашомон на Куросава, организирано во рамки на патувачкиот дел од Филозофскиот Филмски Фестивал на 21-ви мај 2015-та година во Прилеп.

Back to Top