Златко Ѓелески и Тамара Котевска за Сидо

Краток извадок од интервјуто на писателот и филмски критичар Златко Ѓелески со македонската режисерка Тамара Котеска, оддржано на 4 март 2020 година, во рамки на 430-тата епизода од емисијата Danse Macabre на радио „Канал 103“.

Сидо: филм за човек кој живее за филм, испитен филм на Тамара Котевска

Испитен филм по предметот „Филмска и ТВ режија“ на Тамара Котевска, подоцна режисерка на наградуваниот Медена земја, работен под менторство на Антонио Митриќески. За искуството на Тамара при снимањето на краткиот документарец, можете да прочитате повеќе овде.

Back to Top