Специјално признание „Стефан Сидовски – Сидо“

Во чест на професорот Стефан Сидовски, во годината по неговата смрт, Филозофскиот Филмски Фестивал востанови Специјално признание со неговото име. Овде ја преобјавуваме веста во која се откриваат причините зад оваа одлука, како и првиот добитник на признанието, Софи Линенбаум.

Поставена плочка со името на Стефан Сидовски – Сидо во Кинотека

Текст на Стојан Синадинов по повод поставувањето плочка со името на Сидо на едно од столчињата во киносалата на Кинотеката на Македонија (текстот е првпат објавен на страницата на Кинотеката на 26 септември 2019 година, од каде и е преземен во целост).

Сидо засекогаш си доби место во киносалата на Кинотека

Текст на Емилија Петреска по повод поставувањето плочка со името на Сидо на едно од столчињата во киносалата на Кинотеката на Македонија (текстот е првпат објавен на страницата на Радио МОФ на 26 септември 2019 година, од каде и е преземен во целост).

Back to Top