„За философијата, образованието и сексот“: интервју на Мери Цветковска со Сидо

Соодветно насловено „За философијата, образованието и сексот“, следново интервју на Мери Цветковска со Стефан Сидовски е правено во април 2018 година, кога е и првпат објавено на веб-страницата reborn.mk. Го преобјавуваме овде во целост.

За Рашомон, за Куросава, за вистината, за реалноста, за луѓето – муабети со Сидо

Tекстуално-визуелна репортажа на Александар Војнески по повод предавањето на Стефан Сидовски за Рашомон на Куросава, организирано во рамки на патувачкиот дел од Филозофскиот Филмски Фестивал на 21-ви мај 2015-та година во Прилеп.

Back to Top